Merries.fi on uusi blogi, joka pureutuu suomalaiseen musiikkiin sekä vähemmän tunnettuihin pop- ja rock-bändeihin. Tämä onkin oivallinen blogi juuri sinulle, joka haluat tietää lisää hieman tunnetuimmista laulajista ja ilmiöistä.

Kenelle blogi on suunnattu?

Tämä blogi on suunnattu kaikille musiikista ja etenkin suomalaisesta musiikista kiinnostuneille lukijoille. Etenkin, jos olet kiinnostunut hieman valtavirrasta poikkeavasta musiikista, tulet luultavasti viihtymään blogipostaustemme parissa. Blogissamme esiintyy myös aihepiiriin liittyvää pohdintaa, joten jos pohtiva ote on mieleesi, olet tervetullut esittämään mielipiteesi ja ottamaan osaa keskusteluun.

Blogipohdintaa

Blogin ote on pohtiva ja sen tarkoituksena on miettiä esimerkiksi sitä, miksi erilaiset laulukilpsit ovat niin kovin koukuttavia. Luultavasti niiden koukuttavuuden taustalta löytyy jotakin samaa kuin tosi-tv-ohjelmien koukuttavuudesta yleensäkin ja mahdollisesti nämä kilpailut tarjoavat kohteita, joihin katsojat voivat samaistua. Ehkäpä sinunkin haaveenasi olisi olla menestynyt laulaja, mutta syystä tai toisesta et itse uskaltaudu lavalle esiintymään. Tällöin voit ikään kuin elää tätä haavettasi kilpailijoiden kautta ja iloita sekä surra heidän mukanaan.

On myös mielenkiintoista pohtia, miksi laulukilpailun voittajasta ei aina välttämättä tulekaan suurta tähteä eikä hänen uransa lähdekään urkenemaan kilpailun voiton jälkeen. Esimerkiksi Idolsissa on nähty myös tähdenlentoja sekä sellaisia voittajia, jotka ovat kisan jälkeen kadonneet julkisuudesta. Toisaalta myös kisan 3. sijalta on ponnistettu näyttävälle uralle. Antti Tuisku on tästä oivallinen esimerkki.

Olisi ihan parasta, jos blogi innostaisi lukijoita pohtimaan musiikkimaailmaan liittyviä teemoja ja keskustelemaan niistä siten, että keskusteluun tulisi monia näkökulmia ja sitä lähestyttäisiin monin eri tavoin. Toivommekin, että blogi toimii hyvänä keskustelun aloittajana sekä avoimena ja matalan kynnyksen paikkana sellaisille, jotka haluavat keskustella suomalaisesta musiikista sekä sellaisistakin pop- ja rock-bändeistä, jotka eivät välttämättä ole niittäneet maailman- tai edes Suomenmainetta, mutta ovat silti mainitsemisen arvoisia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. On toisinaan todella piristävää kokeilla myös sellaisen musiikin kuuntelemista, joka ei kuulu omaan suosikkigenreeen. Tämä voi olla yllättävän mielenkiintoinen kokemus ja auttaa huomaamaan, että musiikkia on myös oman suosikkigenren ulkopuolella. Juuri tästä blogissamme on kyse!