Hieman tuntemattomampia suomalaisia bändejä

Antti Tuisku, Cheek, Jari Sillanpää, Jenni Vartiainen, SANNI ja monet muut suomalaiset artistit ovat lähes kaikkien suomalaisten tuntemia menestyjiä, jotka eivät esittelyjä kaipaa. Suomesta löytyy kuitenkin myös monia muita hieman tuntemattomampia suomalaisia artisteja ja bändejä, jotka ansaitsivat nykyistä enemmän suosiota, mutta jotka eivät syystä tai toisesta ole vielä nousseet suureen suosioon. Esittelemme tässä postauksessa näistä muutaman – Night Lives -bändin sekä Ruotomieli-nimisen oululaisen bändin.

Onpa suosikkimusiikkigenresi sitten rap, pop, rock tai jokin muu, on toisinaan virkistävää kurkata sen oman genren sekä omien suosikkibändien ja artistien taa. Kun uskaltaudut tekemään tämän, saatat löytää aivan uusia, mielenkiintoisia tuttavuuksia ja kenties jopa täysin uusia suosikkeja. Ehkäpä tiedät itsekin bändin tai artistin, joka on mielestäsi täysin aliarvostettu ja jonka haluaisit ilmiantaa muille musiikinystäville?

Night Lives

Night Lives on bändi, jota ei monikaan tunne. Eräässä lehtijutussa bändiä kutsutaan jopa Suomen tuntemattomimmaksi, mutta parhaaksi tummasävyiseksi hardcorepunk-yhtyeeksi, joten tässä voisi olla se etsimäsi mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Vähintäänkin yhtye on mielenkiintoinen tuttavuus, joka ansaitsisi nykyistä reippaasti enemmän suosiota.

Vaikka yhtye ei kenties olekaan sieltä tunnetuimmasta päästä, on se silti esiintynyt esimerkiksi Ilosaarirockissa, jossa sen esityksessä korostuivat mustiin pukeutuneet herrasmiehet sekä raivokas esitys. Paikalla olleiden kerrottiin tuijottavan tätä esitystä suu hämmästyksestä ammollaan.

Jos bändiltä itseltään kysyy, millaista sen musiikki on, he kertovat sen olevan tummasävyistä hardcorepunkia. Myös post metalin kaikuja heidän esityksissään saattaa kuulla eikä Night Lives haluakaan olla kovin genrerajoittunut – itse asiassa sen voidaan jopa sanoa välttelevän näitä rajoja hyvinkin omaperäisellä otteellaan.

Eräs bändin biiseistä on nimeltään Divider ja tämä biisi johdattelee hyvin siihen, mistä Night Lives on tehty ja mistä bändissä on kyse. Yhtye on käynyt keikoilla esimerkiksi Balttiassa.

Ruotomieli

1999 Oulussa perustettiin bändi, jota ei kovinkaan moni tunne. Kyseessä on Ruotomieli-niminen bändi, jonka musiikkigenre edustaa lähinnä rock and rollia, mutta jossa on vaikutteita myös psykedeliasta, punk-rockista, bluesista, countrysta sekä progesta. Ruotomielen debyyttialbumi julkaistiin vuonna 2003. Ruotomieli laulaa suomeksi ja sen jäseniä ovat J. Aslak Räsänen, J-M Kenttälä, Riku Rousu sekä Toni Ohtonen. J. Aslak Räsänen soittaa yhtyeessä kitaraa ja huuliharppua sekä laulaa. J-M Kenttälä soittaa bassoa sekä vastaa taustalaulusta. Riku Rousu heiluu kitaranvarressa ja Toni Ohtonen paukuttaa rumpuja.

Yhtyeen entisiä jäseniä ovat Hexa ”Drums” Tiri, joka soitti yhtyeessä lempinimensä mukaisesti rumpuja, Jani Koivukangas, joka soitti koskettimia sekä kitaraa ja Veera Nevala, joka soitti yhtyeessä pianoa, saksofonia ja huuliharppua sekä toimi taustalaulajana. Ruotomielen levy-yhtiöinä ovat toimineet Mielilevyt sekä Rockhopper Music.

Yhtye on julkaissut seuraavat albumit: Jos ei kruunu mahdu päähän, vuollaan pala otsaa pois, Koiraruohobluesband, Delta City, Neonvarjot, Kovempi kuin muut sekä Jytisevä voima. Albumeista ensimmäinen julkaistiin vuonna 2003 Mielilevyjen toimesta. Toinen julkaistiin saman levy-yhtiön toimesta vuonna 2004. Kolmas albumi ilmestyi vuonna 2007 Rockhopper Music -nimisen levy-yhtiön toimesta. Seuraavan albumin tuotti sama levy-yhtiö vuonna 2011. Mielilevyt astuivat puikkoihin jälleen vuonna 2013 sekä vuonna 20015 albumeiden Kovempi kuin muut ja Jytisevä voima osalta.

Albumeiden lisäksi yhtye on julkaissut myös singleja ja EP:itä sekä musiikkivideoita. Sen musiikkivideoita ovat esimerkiksi Rietas ja tihkuva laulu vuodelta 2001, Kivinen tie vuodelta 2002 sekä Luu ja henki vuodelta 2003. Yhtyeen singlet ja EP:t ovat Vanha haiseva sydän vuodelta 2000, Musta valo/Musta kuumuus EP vuodelta 2002 sekä Häviäjät/Anna-Liisa vuodelta 2004. Näistä kaksi ensimmäistä on Mielilevyjen tuotantoa ja viimeinen Popcitycds-levy-yhtiön tuotantoa. Jos haluat tietää Ruotomielestä lisää tai tutustua siihen tarkemmin, kannattaa vierailla Ruotomielen virallisilla kotisivuilla. Ruotomieli on muutoinkin aktiivinen netissä, sillä bändiltä löytyy myös esimerkiksi oma Myspace-sivusto.

Tunsitko näistä bändeistä kumpaakaan entuudestaan? Onko sinulla mielessäsi suomalainen bändi, jonka soisit saavan lisää arvostusta? Sana on vapaa!