Suomalaisen musiikin tuttuja kasvoja

Suomalainen musiikki on pop, sanoipa kuka mitä tahansa ja Euroviisumenestyksestä, tai oikeammin -menestymättömyydestä, huolimatta. Tässä postauksessa esitellään suomalaisen musiikin saralta tuttuja kasvoja, jotka ovat viihdyttäneet suomalaisia vuodesta toiseen.

Antti Tuiskua voidaan kutsua monessakin mielessä super-yllättäjäksi

Antti Tuisku ei aikoinaan voittanut Idolsia, vaan tuli vasta 3. sijalle. Tästä huolimatta hän on saavuttanut menestystä, mainetta ja mammonaa ja on yksi suosituimmista suomalaisista artisteista. Häntä voidaankin pitää superyllättäjänä monestakin syystä, sillä musiikkiuransa lisäksi hän on panostanut myös toisenlaiseen uraan liikunta-alalla. Antin liikehdintä lavalla on sen verran energistä, ettei tämä toisaalta ollut edes kovin yllättävä valinta.

Jari Sillanpää on suomalaisten suosikkiartisti – kaikesta huolimatta

Jari Sillanpää on suomalaisten suosikki ja erittäin tunnettu artisti – siitäkin huolimatta, että hänen maineensa on viime aikoina ryvettynyt melkoisissa sotkuissa. Jari sillanpään kappale ”Sinä ansaitset kultaa” on erityisen suosittu ja soi monen fanin mielessä. Kesälle 2019 Jarille on buukattu monia keikkoja, vaikka osa buukkauksista onkin peruttu Jarin nykyisen, hieman kyseenalaisen maineen vuoksi. Esimerkiksi perjantaina 28. kesäkuuta Jari esiintyy Helsingissä Nightclub Herculesissa, lauantaina 6. heinäkuuta Tuusniemessä, Viihdekeskus Hojo Hojossa ja perjantaina 12. heinäkuuta Tangomarkkinoilla Seinäjoella, jossa hän esiintyy Katulavalla. Perjantaina 12. heinäkuuta vietetään Kisa-Areenalla 35v. juhlakonserttia. Tapahtuma järjestetään Seinäjoella, jossa Jari on odotettu esiintyjä.

Persoonallinen Sanni on tuttu sekä näyttelijänä että laulajana

Sannia voidaan pitää persoonallisena esiintyjänä, joka jakaa mielipiteet. Sannista joko pitää tai sitten ei. Sanni on syntynyt Lohjalla 26.5.1993. Laulamisen lisäksi hän myös tekee lauluja ja on ehtinyt näytelläkin. Kuuluisuuteen hän nousi 2012 esiinnyttyään Miss Farkku Suomi -elokuvassa pääosassa. Myöhemmin Sanni siirtyi musiikkiuralle. Sannin esikoissingle oli nimeltään persoonallisesti ”Prinsessoja ja astronautteja” ja se kohosi kolmannelle sijalle Suomen virallisella singlelistalla, mikä on huima saavutus esikoissingleltä. Esikoissinglensä jälkeen Sanni on itse kohonnut astronautin tavoin tähdeksi suomalaisten fanien ihailtavaksi.

Cheek sokeerasi uransa aikana

Vaikka Cheek onkin lopettanut räppärin uransa, ehti hän sokeerata moneen kertaan uransa aikana. Ehkäpä juuri siitä syystä, että hän osasi erottua joukosta. Cheekin biisin sanoin ”timantit ovat ikuisia”, joten myös Cheekistä kuulemme varmasti jatkossakin, vaikkei hän enää aktiivisesti räppäisikään. Huipulla on hyvä lopettaa ja Cheek tiedosti tämän. Seuraavassa kappaleessa kerromme, kuinka Cheek menestyi Spotifyn vertailussa, jossa vertailtiin vuonna 2017 suosituimpia kotimaisia artistejamme ja kuunnelluimpia kappaleitamme. Katso mille sijalle Cheek ylsi vuonna 2017 ja löytyykö oma suosikkibiisisi suosikkilistalta, tai jopa sen kärjestä!

Ketkä kotimaiset artistit olivat vuonna 2017 Spotifyn mukaan suosituimpia?

Vuonna 2017 vietettiin maamme 100-vuotispäivää, minkä kunniaksi suosittu Spotify-musiikkipalvelu julkaisi listan maamme käyttäjien suosituimmista kotimaisista artisteista ja kappaleista. Arvaatko, kuka nousi Spotifyn listalla suosituimmaksi artistiksi? Vastaus on Cheek. Toiselle sijalle ylsi JVG. Kolmannelle sijalle yksi Robin. Seuraavina listalta löytyvät 4. sijalta Haloo Helsinki!, 5. sijalta Mikael Gabriel, 6. sijalta Antti Tuisku, 7. sijalta SANNI, 8. sijalta Elastinen, 9. sijalta Teflon Brothers ja 10. sijalta Nikke Ankara. Löytyykö oma suosikkisi tältä listalta?

Entäpä sitten kuunnelluimmat kappaleet? 1. sijan saavutti JVG:n Tarkenee, 2. sijan JVG:n Hehkuu, 3. sijan Eveliinan Honey, 4. sijan Antti Tuiskun Keinutaan, jossa oli mukana myös VilleGalle, 5. sijan Haloo Helsinki! -yhtyeen Beibi, 6. sijan SANNIN Että mitähän vittua ja 7. sijan Petri Nygårdin Pannaan Suomi kuntoon. 8. sijalta löytyi Teflon Brothersin Hubba Bubba, 9. sijalta Reino Nordinin Antaudun ja 10. sijalta Teflon Brothersin Pämppää. Löytyikö oma suosikkibiisisi listalta?