TV- ja verkkovideot luovat menestyjiä ja tähdenlentoja

Nykyisin TV- ja verkkovideot ovat merkittävässä asemassa myös musiikkimaailmassa. Ne luovat sekä menestyjiä, että tähdenlentoja. Nykypäivänä suorat TV-lähetykset, videot ja show:t ovat iso juttu niin musiikkimaailmassa kuin muunkin taiteen piirissä. Ne ovat nostaneet esiin monia uusia julkkiksia. Jopa online casino -yrityksillä on omat show:nsa ja TV-ohjelmansa, kuten Unibet TV, koska niidenkin piirissä on huomattu tällaisen toiminnan merkittävyys ja markkinarako. Kerromme tässä artikkelissa TV- ja verkkovideoiden luomista menestyjistä ja tähdenlennoista, sekä taustalla vaikuttavista syistä.

TV-kilpailun voitto ei aina takaa menestystä ohjelman jälkeen

Vaikka toisin voisi luulla, niin TV-kilpailun voitto ei suinkaan aina takaa artistin menestystä ohjelman päätyttyä. Monet artistit kokevatkin pettymyksekseen vain hetkellisen julkisuuden huuman. Kun ohjelman valot sammuvat, eikä artisti enää esiinnykään säännöllisesti kotikatsomoille, voi hän tuntea jääneensä tyhjän päälle, eikä saa oikein kiinni urastaan.

Esimerkiksi vuoden 2005 Idols-voittaja Ilkka Jääskeläinen on aikalailla kadonnut julkisuudesta julkaistuaan yhden albumin vuonna 2006. Kyseisen albumin nimi oli Vuosisadan rakkaustarina. On myös mielenkiintoista, että vaikka Katri Ylander hävisi aikoinaan Ilkka Jääskeläiselle Idolsin finaalin, on hänen uransa edennyt loistokkaammin. Ylanderin ensimmäiset albuminsa myivät jopa niin hyvin, että ne ylittivät kultarajan. Jos olet kiinnostunut Idols-kilpailijoiden tarinoista, olet tullut oikean sivuston pariin.

Antti Tuisku hyödynsi taidokkaasti TV-näkyvyytensä

Antti Tuisku on esimerkki artistista, joka onnistui hyödyntämään taidokkaalla tavalla Idols-ohjelmassa saamansa näkyvyyden. Idolsin jälkeen Tuiskun ura on ollut noususuuntainen. Antti Tuisku on syntynyt 27.2.1984 Rovaniemellä. Idolsiin hän osallistui vuonna 2003 – jolloin oli ohjelman ensimmäinen kausi – sijoittuen kilpailussa kolmanneksi.

Vaikkei kisassa ykkössijaa tullutkaan, on Antin ura ollut loistava. Hänen ensimmäinen albuminsa oli nimeltään Ensimmäinen, ja se julkaistiin vuonna 2004. Ensimmäinen myi myös tuplaplatinaa. Ensimmäisen jälkeen Antti on julkaissut muita albumeita kaikkiaan 10 kappaletta, ja jokainen niistä on onnistunut myymään vähintään kultalevyn verran. Näiden albumeiden lisäksi Antilta on ilmestynyt kokoelmalevy. Kaikkiaan hänen albumeitaan on myyty yli 300 000 albumin verran.

Miksi tv-show:t ja kilpailut koukuttavat katsojia?

Tosi-tv koukuttaa katsojia aivan erityisen paljon, ja kerää yleensä runsaasti yleisöä. Erilaisissa laulu- ja muissa kilpailuissa on hieman samantapaisia koukuttavia komponentteja. Ensinnäkin katsojat voivat samaistua kisaajiin ja esiintyjiin, kun he näkevät näitä tv-ruutujensa välityksellä säännöllisesti. He saattavat kokea nämä kisaajat ja esiintyjät lähes ystävien kaltaisina tuttavina, joiden menestykseen tai vaikeuksiin on helppoa ottaa osaa.

Nykyaika on niin kovin kiireistä, ettei läheskään kaikilla ole mahdollisuutta pitää riittävästi yhteyttä ystäviinsä. Säännöllinen yhteydenpito saattaa arjen kiireessä jäädä, ja tuntua jopa raskaalta. Tällöin tosi-tv-tähdet, laulajat ja muut esiintyjät saattavat jopa ottaa tietyllä tavalla kiireisten ihmisten arjessa ystävien paikan. On niin kovin paljon helpompaa seurata kisailua ruudun kautta passiivisesti, kuin tehdä jotakin aktiivista oikeiden ystävyyssuhteiden ylläpitämiseksi.

Esimerkiksi laulukilpailussa toisen puolesta jännittäminen tuo katsojan arkeen juuri sopivan ripauksen jännitystä, ja tätä jännitystä voi jakaa myös toisten kanssa esimerkiksi työpaikan kahvipöydässä. Ohjelmat tarjovat nimittäin juuri sopivan, kepeän puheenaiheen, josta voi jutella sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa ei muutoin ole kovin läheinen, ja joihin ei ole tarvetta tutustua kovin läheisesti.

Esimerkiksi suositussa ja paljon seuratussa Idols-laulukilpailussa, josta Antti Tuiskukin ponnisti kuuluisuuteen, katsojat pääsevät kurkistamaan myös back stagelle. Siellä voi nähdä, mitä kulissien takana tapahtuu, millaista harjoittelua kilpailussa menestyminen vaatii, ja millaisia tunteita tämä kilpailijoissa herättää. Tämä tekee ohjelman seuraamisesta entistä mielenkiintoisempaa ja kilpailijoista entistä läheisemmän tuntuisia.